Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Za 4 hodiny zistili 73 priestupkov a vyzbierali 4 vodičáky

policajt

S cieľom stabilizácie vývoja dopravnej nehodovosti  a jej následkov a taktiež pozitívneho ovplyvnenia disciplíny účastníkov cestnej premávky, polícia v okrese Rimavská Sobota v piatok (7.2.) v čase od 14.00 do 18.00 hodiny, vykonala dopravno-bezpečnostnú akciu. Policajti sa zamerali na kontrolu dodržiavania povinností vodičov, porušovanie pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom, dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti, požívanie alkoholu a iných návykových látok vodičmi.  Policajti sa zamerali aj na kontrolu používania reflexných doplnkov za zníženej viditeľnosti u chodcov. O tom, že došlo k zmene v cestom zákone o používaní reflexných prvkov chodcami za zníženej viditeľnosti aj v obci, Krajské riaditeľstvo PZ v Banskej Bystrici listom požiadalo aj prednostov okresných úradov, aby túto informáciu zaslali na všetky mestá a obce v Banskobystrickom kraji. Mnohé z nich tento oznam zverejnili aj na svojich internetových stránkach. O tejto povinnosti občanov, už niekoľko krát na základe iniciatívy krajského riaditeľstva, informovala aj katolícka cirkev na večerných bohoslužbách. Aj keď táto akcia mala pri kontrole chodcov preventívny charakter, postupne pristúpime k tomu, že za nepoužívanie reflexných prvkov za zníženej viditeľnosti, budú chodcom ukladané aj sankcie. Môžu dostať pokutu až do výšky 50 eur.

Počas piatkovej dopravno-bezpečnostnej akcie policajti dopravnej a poriadkovej polície v okrese Rimavská Sobota zistili 73 priestupkov.  Do dopravno-bezpečnostnej akcie sa zapojilo  22  policajtov. Najviac priestupkov  35  bolo za rýchlosť, 9  za pásy, 6 za zlý technický stav, 3 za jazdu bez osvetlenia. Policajti zadržali spolu 4 vodičské preukazy a  zadržali aj 1 osvedčenie o evidencii vozidla. Napomenutím vyriešili  6  priestupkov a  64  vodičov za priestupky  zaplatilo pokutu.

Napriek upozorneniam polície o dopravno-bezpečnostných akciách, vodiči naďalej porušujú dopravné predpisy. Aj výsledky svedčia o potrebe organizovania dopravných kontrol, takže vodiči sa aj v budúcnosti môžu pripraviť na podobné akcie, aby sme pozitívne ovplyvnili bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Dopravná nehodovosť, ako aj jej následky síce klesajú, policajti však aj naďalej budú dohliadať na disciplinovanosť všetkých účastníkov cestnej premávky.

Zdroj: mjr. PhDr. Mária Faltániová - hovorkyňa KR PZ BB

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...