Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Krimi na dnes ...

Polícia SR

Okrádali svoju firmu

                Policajti kriminálnej polície v spolupráci s kolegami z Obvodného oddelenia PZ Čaňa vypátrali a z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili Martina (35) z okresu Košice-okolie a dvoch Košičanov Juraja (25) a Martina (25). Títo vo februári tohto roku ako zamestnanci z prevádzky v objekte firmy so sídlom v obci Kechnec, odcudzili 220 000 kusov mosadzných a medených komponentov používaných na výrobu škrtiacich klapiek motorových vozidiel. Časť lupu následne rozpredali a časť u obvinených zaistili policajti.  Takto spôsobili celkovú škodu vo výške 4.400,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky.

 

Pyrotechnik zaistil granát aj mínu

                Policajný pyrotechnici museli opäť zasahovať tentoraz v Košiciach aj na okolí. V piatok pri nakladaní železného šrotu bola v objekte jednej z košických firiem, nájdená vojenská munícia. Išlo o dva delostrelecké granáty z obdobia druhej svetovej vojny bez rozbušiek, ktoré na mieste zaistil policajný pyrotechnik. V sobotu v popoludní počas turistickej prechádzky v blízkosti chatovej lokality Borda – kúpele v katastri obce Košický Klečenov (okres Košice-okolie) bola nájdená munícia pravdepodobne delostrelecká mína z obdobia II. svetovej vojny čo na mieste potvrdil aj privolaný policajný pyrotechnik. Muníciu - delostreleckú mínu cal. 81 mm prevzal k zneškodneniu.

V oboch prípadoch občania postupovali správne tým, že vec ihneď oznámili polícii, ktorá miesto nálezov obratom zabezpečila pred možnou ďalšou manipuláciou. Takáto spolupráca je dôležitá, aby sme mohli  zabrániť možnému výbuchu a predišli takto zraneniam či stratám na ľudských životoch. 

 

V Trebišovskom okrese vodič pod vplyvom alkoholu nezvládol riadenie

Včera (9.3.2014) o 14,55 hodine došlo na Hlavnej ulici v obci Boľ k dopravnej nehode. 32-ročný  muž z Čiernej nad Tisou viedol osobné motorové vozidlo zn. Audi A 3, v stave vylučujúcom spôsobilosť v smere od mesta Kráľovský Chlmec na križovatku na obec Soľnička. Pri prejazde rovného úseku cesty sa pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a s vozidlom prešiel do protismeru. Vodič strhol riadenie vpravo a s vozidlom zišiel vpravo mimo vozovku, kde narazil do oplotenia neobývaného rodinného domu. Po dopravnej nehode bol hliadkou PZ podrobený dychovej skúške , pri ktorej mu namerali 1,35 mg etanolu na jeden liter vydychovaného vzduchu, čo je v prepočte 2,81 promile etanolu v krvi. Pri dopravnej nehode nedošlo k vzniku škody na oplotení rodinného domu ani k zraneniu osôb. Na vozidle vznikla škoda za cca 1.000,- eur. Poverený príslušník vodiča obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a umiestnil ho do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nie len z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda si uvedomiť, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.

Zdroj: kpt. Ing. Alexander Szabó - hovorca KR PZ KE

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...