Miesto pre Vašu reklamu PIZZA MICIO

Dnes začína celoeurópska dopravno-bezpečnostná policajná akcia!

dychová skúška - alkohol za volantom

Dnes začína celoeurópska dopravno-bezpečnostná akcia, do ktorej sa zapoja aj policajti na celom území Slovenska. Organizuje ju medzinárodná stavovská organizácia Tispol, združujúca služby dopravnej polície európskych štátov. Počas 11. týždňa sa policajti pri kontrole zamerajú najmä na používanie bezpečnostných pásov a detských autosedačiek.

     Snahou polície je každoročne znížiť počet dopravných nehôd a minimalizovať zranenia na cestách. Bezpečnosť v aute by mala byť prvoradá. Prepravovať najmä malé deti, novorodencov bez autosedačiek, príp. položených len na kolenách rodičov, je mimoriadne nebezpečné. Polícia preto opäť pripomína najmä rodičom, vodičom i pasažierom, aby sa v aute riadne pripútali. Za bezpečnosť detí v aute zodpovedá nielen vodič, ale tiež osoba, ktorá deti sprevádza. Deti s telesnou výškou menšou ako 150 cm sa smú prepravovať v aute v autosedačke, v ktorej sú riadne pripútané. Rozhodujúca je výška a potom aj hmotnosť dieťaťa. Autosedačka smie byť umiestnená na ktoromkoľvek mieste okrem vodiča, ak vodič použije certifikovanú sedačku v smere jazdy a umiestni ju tak, ako to stanovuje výrobca daného auta. Pri preprave najmenších, v tzv. „vajíčkach“, môže rodič umiestniť dieťa aj na sedadle spolujazdca do protismeru, ale len v prípade, ak je deaktivovaný predný „airback“. V prípade ich nepoužitia vodiči riskujú pokutu vo výške 50 eur. V aute sa preto vždy pripútajte a vyžadujte to aj od svojich spolucestujúcich. Uvedomte si, že ako vodič ste za nich zodpovedný a v prípade nehody môže mať zranenie spolujazdca vo vašom vozidle pre vás  následky trestného charakteru.

     Policajti sa zamerajú aj na ostatné porušenia pravidiel cestnej premávky. Na nedodržiavanie povolenej rýchlosti, porušovanie zákazu požívania alkoholu alebo iných návykových látok vodičmi a porušovanie základných povinností vodičov. Kontrolám sa nevyhnú ani chodci, cyklisti a motorkári.

    Dopravno-bezpečnostná akcia sa od 10. až do 16. marca tohto roka dotkne účastníkov cestnej premávky v každom kraji.

 

 mjr. Ing. Denisa Baloghová,

hovorkyňa Prezídia PZ                                                                                         

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Voľby do VÚC 2017

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...