AUTO MOTO BAZAR Miesto pre Vašu reklamu PIZZA Rožňava

Farbami ich podporili

MŠ

Na obnovenie, vymaľovanie interiérov a exteriérov materských škol sa naskytla príležitosť, keď firma Poli-Farbe http://www.polifarbe.hu  z Maďarskej republiky v júni t.r. prostredníctvom projektu Platinum Kid podporila materské školské zariadenia dodaním farieb svojej výroby. Za koordinačného partnera v tomto projekte firma vybrala Združenie za Spoločné Ciele, ktoré malo za úlohu koordinovať – resp. byť nápomocným medzi firmou a predškolskými zariadeniami.

Inzercia:

Reštaurácia FONTANA hľadá
kuchára nástup možný ihneď.

bližšie informácie na tel.čísle:

0907 415 125, 0905 130 129, 058 733 11 33

Program bol smerovaný hlavne v záujme pomoci materským školám s vyučovacím jazykom maďarským, ktorých fungovanie poznačujú ťažké okolnosti a vyžadujú náhlu a bezodkladnú pomoc. Materské školy si svoje požiadavky mohli uplatniť písomnou formou, vyplňovaním registračného listu, priložením fotodokumentov o momentálnom stave a taktiež zaslaním opisu fungovania, prevádzkovania školky. Pri posudzovaní žiadostí boli uprednostnené tie školky, ktoré splnili firmou stanovené podmienky a včas zaslali svoje požiadavky. Na Slovensku tak boli celkom 13 materských škôl obdarovanyých farbami na vylapšenie podmienok a skrášlenie prostredia. V Rožňavskom okrese túto výhodu a tým i farby získali Materská škola v Joviciach a Materská škola v Krásnohorskej Dlhej Lúke. Obidve zariadenia v plnej miere dostali žiadané farby, ktoré použijú na obnovu vnútornych a vonkajších prietorov, ba i na náter plotov a ďalších príslušenstiev škôlky. Firma Poli-Farbe skutočnila dopravnú zásielku farieb 12. augusta 2010. Zamestnanci materských škol s nápomocou obecných pracovníkov a rodičov detí sa vynasnažia do konca prázdnin obnoviť a okrášliť priestory tried a vedlajších priestorov pre malých návštevníkov.

ZDRUŽENIE ZA SPOLOČNÉ CIELE ROŽŇAVA

MŠ

Festékkel támogatták a rászoruló óvodákat

 

 

A magyarországi, bócsai székhelyű Poli-Farbe Vegyipari Kft. vállalat (http://www.polifarbe.hu) Szlovákiában 2010. június 6 - 30. között szórványtelepüléseken működő óvodák felújítását támogatta, a Platinum Kid óvodatámogató programja keretében. Szlovákiában koordinációs partnerként a Szövetség a Közös Célokért társulás működött közre, tartotta a kapcsolatot az óvodák és a támogató magyarországi vállalat között.

 

Az óvodai felújításokra, kiváltképp nehéz körülmények között működő és rászoruló intézmények megsegítésére irányuló program keretében a cég által forgalmazott gyermekszobafestéket, Inntaler színezőfestéket és kerítésfestéket igényelhettek a pályázók. A Poli-Farbe Kft célja ezzel a programmal az volt, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek egészséges környezetének biztosítására, a baba és gyermekbarát Platinum Kid festék használatával. Magyarországon ez év májusában több mint száz óvodát támogattak, és Romániára is kiterjesztették leányvállalatukon keresztül a lehetőséget.

 

Szlovákiában a programban regisztrációs lap kitöltésével, dokumentumok (fényképek a festés előtti valós helyzetről), óvodai ismertető beküldésével pályázhattak az igénylők. Az elbírálás során előnyben részesültek azok az óvodák, amelyek határidőn belül teljesítették a részvételi feltételeket. A Szövetség a Közös Célokért mint koordinációs partner vett részt ebben az óvodaprogramban, ennek  köszönhetően összesen 13 óvoda részesült olyan adományban, amely lehetővé teszi számukra a szebb és egészségesebb környezet megteremtését.

 

A támogatásban a Rosznyói járásban a Jólészi és a Várhosszúréti óvodák részesültek.

Mindkét óvodai intézmény  teljes mennyiségben megkapta az igényelt  festékeket, amelyeket

környezetük szebbé és egészségesebbé tételére a belső és külső festésekre használnak fel, illetve felújítják velük a játszóterek szerkezeteit és a  kerítést.

 

A szállítás augusztus 12-én történt, a SZAKC Rozsnyói területi irodájában vehették át az igénylők.

 

Az óvodák  nagyon rászorultak a támogatásra, a májusi esőzések és ezek következtében fellépő árvíz nagymértékben károsította az intézmények külső, belső falait. Az óvodák alkalmazottai a szülők segítségével igyekeznek a nyári szünet alatt széppé varázsolni a tantermeket, hálóhelyiségeket, mellékhelyiségeket. A kerítések és a külső falburkolatok is új köntösben várják szeptemberben az óvodásokat és óvodai alkalmazottakat.

 

 

 

1

A Poli-Farbe Kft által gyártott és forgalmazott festékekről röviden:

 

Platinum Kid gyerekszobafesték

Különleges összetételének köszönhetően elsősorban gyerekszobák festésére alkalmas. A Platinum termékcsalád fejlesztői gondoltak a kicsikre is! 2009 nyarára kifejlesztették a Platinum Kid gyerekszobafestéket, mely bababarát és környezetkímélő, teljesen biztonságosan használható az újszülött baba, tipegők és a nagyobb gyerekek birodalmának kivitelezéséhez.

Különleges összetételének köszönhetően elsősorban gyerekszobák festésére ajánlják, de nagy igénybevételnek kitett helyiségek (konyhák, folyosók, szállodák, éttermek, egészségügyi intézmények) falaira is alkalmas. A festéskor nincs kellemetlen oldószerpárolgás.

Új vakolatra, régi festett felületekre, gipszkartonra, üvegszövetre, fűrészporos és nehéz

tapétára is felfesthető.

A Platinum Kid gyerekszoba festék előnyei:

- igazoltan gátolja a baktériumok (staphylococcus, coli) és penészgombák szaporodását,

- selyemfényű latexfelületet biztosít, mely könnyen, akár enyhén nedvesített törlőkendővel tisztítható

- használata egyszerű

- mosás és súrolás álló

- kitűnő fedőképességű

- oldószer- és szagmentes

- bevonat lég- és páraáteresztő, biztosítja a fal természetes légzését

 

Inntaler színezőfesték

Nagy fedőképességű, kiváló színtartósságú diszperziós festék falfestékek színezésére és önállóan alkalmazva díszítő festésre. Bevonata matt, dekoratív.

 

Alkalmazási terület: Kül- és beltéri felhasználásra egyaránt alkalmas.

Alkalmazható kül- és beltéri diszperziós festékek, vakolatok színezésére. Mészfestékek és szilikátfestékek színezésére a citromsárga, okkersárga, csokoládébarna és oxidzöld választék használható. A színezőfesték önmagában is alkalmas vakolt felületek, gipszkarton, tapéta, fa- és fémfelületek díszítő festésére.

Választék: citromsárga, napsárga, narancs, okkersárga, piros, csokoládébarna, azúrkék, oxidzöld.

Mész- és szilikátfesték színezésére: citromsárga, okkersárga, csokoládébarna, oxidzöld. - 250 és 500 ml-es műanyag flakonban kapható.

Felhasználás: díszítő festés, színezés

 

POLI-FARBE vízzel hígítható Kerítésfesték

Univerzálisan használható fedőfesték, amely korróziógátló pigmentet is tartalmaz. A bevonat selyemfényű, időjárásálló, fényálló, nagy fedőképességű és fehérségű, ill. színes.

 

Alkalmazási terület: Kül- és beltéri fa-, alumínium-, vas- és acélfelületek - csövek, esőcsatornák, épületdeszkázatok, kerítések - festésére, korábban már festett felületek felújítására alkalmas. Ha a felületen nincs szélsőségesen nagy korróziós igénybevétel, akkor korróziógátló alapozó előzetes alkalmazása nem szükséges.

Felhasználás: új felületek festése, felújító festés

 

 

 

SZÖVETSÉG A KÖZÖS CÉLOKÉRT

ROZSNYÓ

Informátor -reklamno-informačné noviny pre Rpžňavu a okolie zdarma do schránok

BRITAKOV umelecké kováčstvo

Karpenko

MUDr. Igor Olšavský

Požičovňa špeciálnych prívesov ...

Voľby do VÚC 2017

KSKauto Rožňava Brzotín

HELL MECY

vaša reklama tu

Miesto pre Vašu reklamu

Ďalšie reklamy aj TU

...

kalendár 2016

...

...